Πέμπτη, 18 Δεκεμβρίου 2014
gam geom1 gan geom2 geom3

 


 

ΖΩΔΙΑΚΟΣ ΕΠΙ  ΕΛΛΑΔΟΥΣ  ΧΩΡΟΥ

ΑΠΟΔΕΙΞΗ: ΧΑΡΤΗΣ ΚΑΙ ΑΣΤΕΡΙΣΜΟΣ, ΑΡΓΟΣ-ΛΕΩΝ, Νεμέα- Κλεωνές- Μυκήνες- Ηραίο- Επίδαυρος- Τροιζήνα- Ασίνη- Άργος- Λέρνα- Μαντινεία. Οι πόλεις αυτές καταμαρτυρούν την προέλευσή μας και την απόλυτη γνώση των Ελλήνων, περί αστρονομίας και περί φύσεως.

asterismoi

 

jupiter

 

Γενικά οι πόλεις αυτές μας δείχνουν τον τρόπο που διδάσκεται ο άνθρωπος.  Τροιζήνα, είναι ο χώρος που γεννάται η ζωή. Τίρυνθα, οι πρώτες πληροφορίες που δέχεται ο εγκέφαλος. Επίδαυρος, ο τόπος που δείχνει στον άνθρωπο πώς να έχει καλή υγεία ώστε να μπορεί να συνεχίσει την πορεία της ζωής του, με σώμα και νου καθαρό. Ηραίον, ο χώρος ανάπαυσης. Μυκήνες, δίνει την καθοδήγηση. Κλεονές, μαθαίνει ο άνθρωπος για την εργασία και πόσο ωφέλιμη είναι. Νεμέα, το δυσκολότερο στάδιο που πρέπει να περάσει ο άνθρωπος, η κατάκτηση της γνώσεως. Άργος, η υποστήριξη, η βοήθεια, το κουράγιο για την συνέχιση του δύσκολου δρόμου. Λέρνα, ο τόπος που ξεδιψάει τον άνθρωπο, και η ικανοποίηση που αισθάνεται για τα όσα έχει καταφέρει. Ασίνη, στον χώρο αυτό μαθαίνει ο άνθρωπος να αποφεύγει τις κακοτοπιές, και μόνο τότε είναι άξιος να προχωρήσει προς την Μαντινεία. Φθάνοντας στην Μαντινεία έχει εκπληρώσει το δύσκολο άθλο του, προικισμένος με γνώση, περί υγείας, περί εργασίας και επιβίωσης, καθοδήγησης και συμπαράστασης, αποφυγή εσφαλμένων πράξεων, και τέλος περί εκπαίδευσης και μαθήσεως.

Η πρωταρχική σημασία και η φαινομενική διαφοροποίηση των εννοιών των λέξεων, είναι πάντα δεδομένη ως προς τον συμπαντικό χώρο. Είτε αυτό το ονομάζουμε φυσικό φαινόμενο είτε ονοματοθετούμε περιοχές, επί της ουσίας δεν αναφερόμαστε σε μια συγκεκριμένη πόλη ή έναν ποταμό ή όρος ή έναν λέοντα. Η γλώσσα είναι πάντα ενδεικτική του πεδίου που εκφράζει. Οι άθλοι του Ηρακλή είναι βασισμένοι πάνω στον αστρικό θόλο.

 


 

 

pentatlantis slant p32b maplines map74

ΔΕΛΦΟΙ ΚΕΝΤΡΟ ΣΤΕΡΕΟΥ ΦΛΟΙΟΥ ΓΑΙΑΣ

ΑΠΟΔΕΙΞΗ, ΔΕΛΦΟΙ-ΔΙΔΥΜΟΙ, Δελφοί, Χαιρώνεια, Ορχομενός,

Μαντείο Τροφωνίου, Ελικώνας, Δίστομο και Κίρρα.

 

delfoi

 

delfoi1

 

Μύθοι, ιστορίες, πιθανολογίες, αναζήτηση, γνώση, έρευνα …; Έρευνα αυτή είναι η ζητούμενη λέξη. Μόνον έτσι θα προσεγγισθεί η αλήθεια, ώστε να πάψουμε να θεωρούμε τους μύθους παραμύθια και να αποδεχόμαστε άντ’ αυτών την κατασκευασμένη ιστορία ως πραγματικά γεγονότα. Πιθανολογίες τα αδιαμφισβήτητα στοιχεία; Με σωστό υπόβαθρο ίσως και να αναζητήσουμε την γνώση μέσα από την έρευνα.

Δύο ερευνητές ο Κένεθ και η Φλόρενς Γουντ συνέχισαν ένα έργο συστηματικής έρευνας που είχε κάνει η Έντνα Λι (μητέρα της Φλόρενς) επί 40 έτη, την μελέτη της Ιλιάδος. Οι δύο συγγραφείς – ερευνητές υποστηρίζουν στο βιβλίο τους ότι το ομηρικό έπος περιέχει κρυπτογραφημένες αστρονομικές και γεωγραφικές γνώσεις των Ελλήνων.